... eljövendő éveim naplója.

Megint kifőztem valamit!

Kezdés.

Zöld tea, télikert, ködös hétfő reggel.

2015. október 19. - Nemesvölgyi Attila

Most rendesen tele a gatyám... Talán azért, mert ezt (is) szeretném jól csinálni. Aki ismer, azt tudja, hogy meglehetősen perfekcionista vagyok mindenben, amibe belekezdek. Úgy sejtem nem lesz könnyű magammal! :)

A lényeg, hogy valahogyan el kellene indítani ezt a blogot! Most abban bízom, hogy csak az első bejegyzést nehéz megírni, aztán már megy minden magától?! (Zsófi, Dóra, András, Regina, Eszter és a többiek, nem ér röhögni!) Évek óta játszottam a gondolattal, hogy valahol, valamilyen formában elmondanám, megosztanám, kiadnám magamból mindezt. Az élet pedig úgy hozta, hogy most belevágok! Izgalommal teli, türelmetlen, nagyon jó érzés... 

A feladatról és a pillanatról

Vigyázz arra, hogy ne mulaszd el a pillanatot, amely csak a te pillanatod, műved kivitelének végzetszerűen kijelölt időszaka. Kényelem, szöszmötölés, gyávaság, lustaság néha késleltetik feladatod kivitelét, noha szíved mélyén tudod jól, hogy az idő telítve van azzal, amit rajtad keresztül el akar mondani, s egy pillanatot sem mulaszthatsz, mert elmondja más helyetted, s nem úgy mondja el, ahogyan te jónak és igaznak hiszed. Tudományban, művészetben, irodalomban, közéletben vannak ilyen sürgető pillanatok, mikor egy igazság megérett és ki kell mondani. S ha úgy érzed, végzetesen éppen téged jelölt ki e feladatra a sors, ne késlekedj, mint a rossz színész, aki elmulasztja a jelenet végszavát.

Nemcsak műved van, az idő is van. S az időn belül meg van a te pillanatod, amelyet nem szabad elmulasztani.

MS

A bejegyzés trackback címe:

https://kifoztemvalamit.blog.hu/api/trackback/id/tr677989475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása